Ruben Tekelenburg, pianist

Pianoduo Marten & Marte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Agenda

Biografie

Ruben Tekelenburg (1990) nam vanaf zijn zesde keyboardlessen, maar de interesse voor de piano bleek groter: rond zijn twaalfde werd het keyboard definitief ingeruild voor de piano.

Hij gaf in 2006 zijn eerste soloconcert en won in dat jaar de Gulden Jeugd Keper: een aanmoedigingsprijs voor aanstormend jong talent in de gemeente Voorst.

Vanaf 2008 volgde Ruben de vooropleiding voor het Conservatorium aan de Leeuwenkuil in Deventer bij Mark van Hoof. Hij behaalde prijzen bij onder andere het JMCO (2e prijs met Trio Cantares) en het Prinses Christina Concours (2e prijs regionale finale en een eervolle vermelding bij de landelijke halve finale).

In 2010 werd hij toegelaten op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle voor de opleiding klassiek piano. Hij heeft vanaf toen vier jaar les gehad van Sepp Grotenhuis.

Ruben volgde binnen deze opleiding een compositie-minor, begeleidde het propedeusekoor van ArtEZ en volgde theorievakken van de afdeling Jazz & Pop. Zo heeft hij zich zowel als muzikant, maar ook als componist verbreed. In 2014 sloot hij zijn bachelorfase aan het conservatorium af met een eindexamenconcert, waar ook een eigen stuk van Ruben gespeeld werd. Het concert werd beoordeeld met een 9.

Ruben studeerde verder in de Master bij pianopedagoog Frank van de Laar. Binnen deze masterstudie heeft Ruben zich niet alleen verdiept in het pianospel, maar heeft hij ook het propedeusekoor van ArtEZ begeleid, koordirectielessen gevolgd, is hij lid geweest van de Hogeschoolraad van ArtEZ, heeft hij een festival georganiseerd en met talloze medestudenten samengewerkt. Ruben heeft zijn masteropleiding in 2016 afgesloten met een eindexamenconcert, dat ook met een 9 werd beoordeeld.

Kortom: Ruben heeft zich ontwikkeld tot een breed georiënteerd musicus met uiteenlopende kwaliteiten. Hij vormt samen met Marte Gerritsma het pianoduo Marten & Marte, en hij werkte en werkt samen met o.a. het DoelenEnsemble, het Horizonkwartet, Zangstudio Op Tilt, EVA Vocaal Ensemble, het Amersfoorts Kamerkoor en meer. Ook geeft Ruben pianoles in Deventer (Muziekstudiomerel) en is hij als Kamermuziekcoördinator en docent Harmonie aan de Piano werkzaam bij het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Pianoles

Ruben geeft pianoles in Deventer (Muziekstudiomerel) en in Dieverbrug (Muziekcentrum Westerveld). Neem contact op via deze websites om pianoles van Ruben te krijgen.

Contact

Stuur een mail naar rubentekelenburg@live.nl.